بلاگ

#

لباس بافتنی_ بخش دوم

  • admin
  • 1402/11/24
  • پیام (0)

منظور از لباس بافت درشت چیست؟

اما در مورد بافت درشت، دقیقاً برعکس بافت ریز است. یعنی لباس بافتی که تار و پودهای آن از هم فاصله دارند و با کامواهای کلفت تر و ضخیم تر بافته می شوند. این مدل بافت زنانه هم به صورت ماشین بافت عرضه می گردد و هم به صورت دست بافت تولید می شود. همانطور که گفتیم لباسی که دست بافت باشد با قیمت خیلی بیشتری عرضه می گردد ولی لباس های ماشین بافت قیمت بسیار مناسب تری دارند. لباس بافت زنانه ای که به صورت بافت درشت، بافته شده باشد معمولاً به تنهایی استفاده نمی شود. چرا که به دلیل این که بافت آن درشت است، سوراخ های ریزی داخل بافت وجود دارد و هوای سرد ممکن است از آن عبور کند. برای جلوگیری از چنین مشکلی حتماً باید یک لباس ظریف تر مانند شومیز نخی یا پشمی ظریف زیر بافت خود بپوشید تا مانع عبور سرما شوید و در ضمن با این کار در حقیقت گرما را نکته ای که در مورد لباس بافت ریز گفتیم نیز در مورد لباس بافت درشت صادق است اما کاملاً بر عکس آن می شود. یعنی لباس بافت درشت به دلیل ضخامت و کلفتی آن مخصوص هوای خیلی سرد است. یعنی شما در فصل پاییز که هنوز هوا آن چنان سرد نیست یا در ابتدای فصل بهار که از سختی سرما گذشته است نمی توانید لباسی با بافت درشت بپوشید چرا که ممکن است در فضای بسته یا حتی باز گرمتان شود. این مدل لباس ها مخصوص هوای خیلی سرد، مکان هایی که هوای آن جا خیلی سردتر است استفاده می گردد.

نکات مهم نگهداری از لباس‌های بافتنی

یکی از معایب لباس‌های بافتنی این است که نگهداری از آن‌ها کار دشواری است. زیرا اگر از آن‌ها به درستی مراقبت نکنید به مرور زمان زیبایی خود را از دست داده و کهنه دیده می‌شوند. با رعایت نکاتی که در ادامه گفته می‌شود؛ خیلی راحت می‌توانید از بد شکل شدن و کهنگی لباس خود جلوگیری کنیدحتما قبل از خرید لباس‌های بافتنی، به بافت آن‌ها توجه کنید. این لباس‌ها باید دارای بافت سفت و محکمی باشند، و از خرید لباس‌هایی که دارای بافت ضعیف هستند خودداری کنید؛ زیرا به سرعت فرم خود را از دست می‌دهند و گشاد می‌شوند.
حتما قبل از خرید لباس‌های بافتنی، به بافت آن‌ها توجه کنید. این لباس‌ها باید دارای بافت سفت و محکمی باشند، و از خرید لباس‌هایی که دارای بافت ضعیف هستند خودداری کنید؛ زیرا به سرعت فرم خود را از دست می‌دهند و گشاد می‌شوند.

روش‌هایی برای حل مشکلات لباس‌های بافتنی

لباس‌های بافتنی به دلیل بافت حساس، ظریف و نرمی که دارند؛ دچار مشکلات زیادی از قبیل گشادی، تغییر شکل و... می‌شوند. در این بخش به روش‌های رفع این مشکلات می‌پردازیم.

 گشاد شدن لباس

یکی از بزرگ‌ترین معایب لباس‌های بافتنی این است که پس از مدتی استفاده و البته نگهداری نادرست گشاد می‌شوند و فرم خود را از دست می‌دهند. اگر بلوز بافتنی یا کش‌بافی دارید که به هر دلیلی گشاد شده و یا در قسمت‌هایی دچار کشیدگی شده است؛ لزومی ندارد که آن را دور بیندازید، زیرا این مشکل به راحتی قابل حل شدن است. ابتدا آن بپوشید تا بدانید که چه میزان نیاز است آن را تنگ کنید. اگر مقدار گشاد شدگی کم و در حد کمتر از دو سانتی متر است، بدون نیاز به کار خاصی قابل برطرف شدن است؛ و به سادگی می‌توان با دست به آن شکل داد.اما اگر میزان گشادی بیش از این مقدار است؛ لباس را خیس کنید و آب اضافی آن را بگیرید، سپس به لباس شکل دهید و آن را با دقت خشک کنید. مجدد آن را خیس کرده و لباس بافتنی را داخل خشک کن قرار دهید. این کار باعث می‌شود تا لباس‌های بافتنی شما تا دو سایز کوچک‌تر شوند

ترمیم سوراخ‌های ریز لباس‌های بافتنی

گاهی بر اثر برخورد لباس با اجسام تیز و یا کشیده شدن ناگهانی و شدید، پارگی‌های ریزی بر روی لباس ایجاد می‌شوند. اگر این سوراخ‌ها به قدری کوچک باشند که احتمال افزایش و گسترش نداشته باشند، می‌توان آن‌ها را با ترفندی ساده از بین برد. فقط کافی‌ست لباس را به پشت برگردانید و یک بار قسمت آسیب دیده لباس را اتو کنید تا بافت پارچه در یک جهت شکل بگیرد و سپس دو مربع کوچک لایه چسب را برش زده و روی آسیب دیدگی لباس قرار دهید. سپس با کمی اسپری آن را خیس کرده و یک پارچه روی آن پهن کنید و اتو را چند ثانیه بدون حرکت در حال بخار روی پارچه قرار دهید و در نهایت لباس را به رو برگردانید و مجدد اتو کنید.

از بین بردن پرز لباس‌های بافتنی

یکی ازساده‌ترین و بهترین روش‌ها برای از بین بردن پرز لباس‌ها مانند؛ بافت و گپ، استفاده از ماهوت پاک کن است. ماهوت پاک کن یک وسیله برس مانند است که برای برداشتن پرزهای روی کت، کلاه و لباس‌های بافتنی استفاده می‌شود. اما اگر ماهوت پاک کن در دسترس ندارید می‌توانید به راحتی آن را بسازید. برای این کار کافی‌ست یک مجله را لول کرده و چسب پهن را طوری دور آن پچسبانید که قسمت چسبنده‌اش رو به بیرون باشد. حالا شما یک ماهوت پاک کن دست ساز دارید که می‌توانید با غلتادن آن روی لباس، از شر پرزها خلاص شوید.همچنین می‌توانید برای از بین بردن پرز لباس‌های بافتنی خود از ریش تراش و تیغ یک بار مصرف استفاده کنید. البته دقت کنید که تیغ را به آرامی روی لباس خود بکشید و مراقب باشید که نخ را نبرید، مخصوصا کنار درزها.

جمع بندی

لباس‌ های بافتنی یکی از پرطرفدارترین انواع لباس در فصل پاییز و زمستان هستند. این لباس‌ها به‌دلیل طرح‌های متنوع و جذاب، راحتی و گرمایی که به بدن می‌بخشند، مورد توجه بسیاری از افراد قرار می‌گیرند. برای نگهداری از این لباس، باید از شست‌وشوی صحیح آن اطمینان حاصل نمایید. از آب سرد برای شست‌وشوی لباس بافتنی استفاده نموده و از محصولات شوینده قوی برای شست‌وشوی آنها اجتناب ورزید. همچنین، باید از خشک کردن آنها در دمای بالا و استفاده از خشک‌کن لباسشویی خودداری کنید. برای افزایش عمر مفید لباس بافتنی و جلوگیری از پاره شدن آن، باید از تماس مستقیم با سطوح خشن و تیز خودداری نمایید

 

پیام ها

دیدگاهی در پیرامون این پست ثبت نشده است !

ارسال دیدگاه ها

دیدگاه‌های خود را برای ما ارسال کنید.